Instagram introduceert: DMs voor je desktop

Heb jij ooit een Instagram DM willen sturen vanaf je desktop? Goed nieuws: Reageren op Instagram DMs vanaf je desktop is vanaf nu eindelijk mogelijk!??  

Hoe verstuur je Instagram DMs vanaf je desktop?

De DM functie is op de desktop eigenlijk vrijwel exact hetzelfde als op je smartphone, dus er valt niet veel te leren.

Om te beginnen moet je naar je home feed gaan op de website van Instagram en op het DM icoon bovenaan je pagina klikken (het pijltje, net als op je telefoon).

Hier kan je je inbox zien, gesprekken beginnen, groepschats aanmaken, foto’s versturen (maar niet maken), dubbel tikken om berichten leuk te vinden en meer.

Je kan ook posts, stories en IGTV videos delen als DM. Klik op het DM icoontje onder de post of story die je zou willen delen, selecteer naar welke personen of groepschats je dit wilt sturen en deel het. Er zijn helaas nog wel wat beperkingen, zo kan je op dit moment bijvoorbeeld nog niet videobellen, wat je met de mobiele app wel kan doen .

De accounts die je volgt hebben nu ook een knop met ‘’chatbericht versturen’’ naast hun naam, zodat je ze gemakkelijk kan berichten.

Wat deze nieuwe functie betekent voor bedrijven

Heel wat DMs ontvangen op Instagram is een heel goed teken, want dat betekent dat jouw volgers heel betrokken zijn bij jouw bedrijf/merk en de content die jij plaatst. Maar het kan ook heel stressvol zijn, vooral als je alles beheert vanuit je mobiele app. Deze functie zal dus met open armen worden ontvangen door bedrijven/merken/influencers en andere accounts die dagelijks veel DMs ontvangen en verzenden.

Misschien ook interessant:

Facebook introduceert ”Messenger Rooms”

Facebook introduceert ”Messenger Rooms”

Facebook’s videobeldienst ‘’Messenger Rooms’’ is nu wereldwijd beschikbaar. Met Messenger Rooms kan je zonder tijdslimiet met 50 mensen videobellen. Je kan videobellen met de Facebook app, of de aparte Messenger app. Het is vanaf nu mogelijk Messenger Rooms te...

Uw eigen bestel website?

Uw eigen bestel website?

Bezorg platformen zoals Thuisbezorgd, Deliveroo of UberEats kunnen veel omzet opleveren. Het is een makkelijke manier om snel potentiële klanten te bereiken zonder al te veel moeite. Klinkt ideaal, maar de platformen brengen aardig wat problemen met zich mee....

Zelf je drankjes bestellen op het terras

Zelf je drankjes bestellen op het terras

Gasten die zelf via hun smartphones hun drankjes bestellen en betalen op het terras, het kan met ons bestelsysteem. Het zal u vast niet ontgaan zijn dat met ingang van 1 juni de terrassen weer open mogen. Nieuwe tijden vragen om nieuwe manieren om te werken. En om ook...